Sušené švestky nakládané v oleji - postup přípravy
Neotřelým způsobem si můžete zkusit uchovat na zimu švestky z letní úrody. Jsou výborné k masu, sýrům, jen tak k pečivu, nebo dokonce jako součást sváteční tabule.
Ingredience
Švestky omyjte, zbavte stopek, vypeckujte a rozkrájejte na čtvrtiny. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a mírně je osolte. Troubu rozehřejte jen na 70 °C, dejte do ní plech se švestkami, nechte pootevřená dvířka a sušte ovoce asi 6 hodin. Můžete použít i sušičku na ovoce.
Množství je na asi 3 půllitrové sklenice. Do každé sklenice dejte švestky a 2 pokrájené stroužky česneku. Pokud máte jiné sklenice, poměr upravte.
Přidejte do každé trochu chilli vloček (záleží, jak máte rádi pikantní), 1 hřebíček, třetinu lžičky rozmarýnu a půl lžičky italských bylinek. V hrnci si rozpalte olej a nalijte ho horký do sklenic, buďte při tom velmi opatrní. Pak je zavíčkujte a nechte vychladnout.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарный Микс с Кристиной Оловянниковой