Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sušenkové řezy s čokoládou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Sušenkové řezy s čokoládou - postup přípravy

Udělat si čokoládový zákusek může být velmi jednoduché. Stačí jen využít obyčejných sušenek a dostatečného množství kvalitní čokolády a snadno se vyhnete nějakému komplikovanému pečení.

Ingredience pro:
1 porce

Na základ

Čokoládová vrstva

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Ve větší míse obyčejné sušenky nalámejte na menší kousky. Pokud nemáte sušenky, lze použít například dětské piškoty. Do rendlíku nejlépe s nepřilnavý povrchem dejte mléko, cukr, kukuřičný škrob a holandské kakao a vše pečlivě promíchejte, dokud se vše nerozpustí.

2. KROK

Rendlík dejte na kamna a na mírném plameni za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne zhruba do pudinkové konzistence. Poté ji z plamene odstavte a přidejte hořkou čokoládu a míchejte, dokud se všechna nerozpustí. Nakonec přidejte máslo, které nechte v horké směsi rozpustit, a pečlivě ho do ní vmíchejte.

3. KROK

Směs vlijte do mísy s rozlámanými sušenkami a pečlivě promíchejte tak, aby se všechny kousky sušenek obalily čokoládou. Plech či formu o rozměrech 24×20 centimetrů vyložte acetátovou folií. Sušenkovou směs dejte na dno a co nejvíce ji umačkejte a uhlaďte do rovného povrchu. Dejte ji poté na chvíli do lednice ztuhnout.

4. KROK

V rendlíku přiveďte za stálého míchání smetanu k varu. Do ní dejte na malé kousky nalámanou nebo nastrouhanou hořkou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté do směsi přidejte máslo, nechte ho rozpustit a vmíchejte ho do hladké hmoty.

5. KROK

Vyndejte formu z lednice a na ztuhlý sušenkový základ nalijte čokoládovou hmotu. Formu na 6 hodin dejte do lednice. Poté odstraňte acetátovou folii a naporcujte dezert na řezy podle vámi požadované velikosti. Ozdobit je můžete například hoblinkami z bílé čokolády.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů