Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sušenkový dort s vanilkovým krémem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut

Sušenkový dort s vanilkovým krémem - postup přípravy

Domácí dezerty mají něco do sebe. Jsou plné poctivých ingrediencí, jsou chutné, skvěle vypadají a v některých případech mohou být i jednoduché na přípravu. To za situace, kdy se zvolí tento sušenkový dort s vanilkovým krémem, který patří mezi velmi populární nepečené zákusky.

Ingredience pro:
8 porcí

Základ

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka:

Jelikož klasické těsto není u tohoto zákusku potřeba, může se začít hned tím nejdůležitějším, tedy základem. Ten vznikne tak, že se na dno formy, ideálně o velikosti 24×24 centimetrů, vyskládají jednotlivé sušenky. V případě potřeby ty krajní nalámejte tak, aby pokrývaly celou plochu formy.




Na sušenky patří krém. Ten vznikne tak, že v míse rozmícháte vejce, cukr a dále vanilkový pudink. Vše důkladně promícháte v jednotnou hmotu. Když má správnou konzistenci, přilije se mléko a opět se zamíchá. To je i chvíle, kdy se může vložit na sporák. Na mírném ohni se pudinkový krém vaří až do zhoustnutí. Tedy do doby, kdy má potřebnou tuhou konzistenci.

Krém je třeba před použitím nejenom důkladně vychladit, ale ještě rozmixovat pomocí ručního mixéru. Tak se zlepší jeho konzistence a krém bude dokonale nadýchaný. V této fázi se do něho přidává také máslo, které se do něho zašlehá. To napomůže chuti i pevnosti.


Nejde o jediný krém na sušenkový nepečený dort. Dále je potřeba ještě šlehačka, která vznikne jednoduše vyšleháním smetany ke šlehání. I ta následně zamíří do základního vanilkového krému, kde se důkladně zašlehá.

Jakmile je krém hotov, je možné začít nepečený sušenkový dort vrstvit. První vrstva krému se nanese na sušenky a důkladně se rozetře do stran a zahladí. Následuje opět vrstva sušenek, na kterou se nanese krém. A znovu sušenky a znovu vanilkový krém. Ten je horní vrstvou a v této podobě by se měl dát dort chladit do lednice.

Mezi tím je čas na čokoládovou polevu. Kousky čokolády se spolu s máslem dají do mísy a vše se vloží do mikrovlnky, dokud se máslo nerozpustí. Poté se vše důkladně promíchá a čokoládová poleva je na světě. Poté už se jenom naleje na horní část dortu, nechá se ztuhnout a dokonalá lahůdka je hotová.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů