Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Švarcvaldské řezy s třešňovým džemem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 31 minut

Švarcvaldské řezy s třešňovým džemem - postup přípravy

Švarcvaldské řezy obsahují ten nejlahodnější krém, jaký jste kdy jedli. Součástí receptu je jemný třešňový džem, který dezertu dodává osvěžující chuť.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Džem

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte těsto. Ve větší míse vyšlehejte vejce se solí a cukrem do husté pěny. V jiné míse smíchejte mouku s kakaovým práškem a kypřícím práškem do pečiva. Suché ingredience následně vmíchejte do pěny.

2. KROK

Poznámka: Suché ingredience prosejte a přidávejte je do pěny postupně. Díky tomu se lépe propojí a v těstu nevzniknou hrudky. 

3. KROK

Těsto vlijte do formy na pečení vymazané olejem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. 

Tip: Místo oleje můžete formu na pečení vyložit pečicím papírem.

4. KROK

Teď si připravte džem. V pánvi smíchejte třešně s cukrem a na mírném ohni je vařte přibližně 3 minuty. Zatím v misce smíchejte kukuřičný škrob s vodou a směs vlijte do pánve k třešním.

Poznámka: K přípravě džemu použijte vypeckované třešně.

5. KROK

Ingredience zamíchejte a směs přendejte do mísy, kde ji rozmixujte dohladka, přikryjte ji potravinovou fólií a nechte volně chladnout. 

Poznámka: Fólii na třešňovou směs umístěte tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.

6. KROK

Upečené těsto vyjměte z formy na pečení a rozřízněte ho horizontálně na dvě části, z nichž první položte na servírovací tác. Poté si připravte krém. 

7. KROK

V misce smíchejte vodu s želatinou a nechte ji aspoň 5 minut bobtnat. Zatím ve větší míse vyšlehejte smetanu s cukrem do tuhého sněhu a poté do něj opatrně vmíchejte želatinu. Krém vložte na 4 hodiny do lednice.

Poznámka: Želatinu za stálého míchání rozpusťte na mírném ohni. Nevařte ji.

8. KROK

Polovinou množství krému pokryjte první část korpusu a zarovnejte ho dohladka. Krém, pomocí cukrářského sáčku, pokryjte polovinou množství džemu ve formě hromádek, které špejlí smíchejte s krémem tak, jak je ukázáno ve videu níže. 

Poznámka: Postup ještě jednou opakujte.

 

9. KROK

Vrstvení zakončete druhou částí korpusu, kterou ozdobte čokoládovou polevou. 

Poznámka: Polevu získáte jednoduše smícháním a rozpuštěním čokolády a másla ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě. Rozpouštění potrvá 1–2 minuty. Aplikovat ji na dezert můžete pomocí cukrářského sáčku.

10. KROK

Švarcvaldské řezy servírujte nakrájené na kousky. 

Tip: Chcete-li, aby byl dezert zajímavější na pohled a působil svěže, podávejte ho s trochou šlehačky a několika čerstvými třešněmi.

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK

Zdroj recept: Nejlepší recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů