Sváteční ořechové řezy se 2 druhy krému - postup přípravy
Sváteční ořechové řezy vás okouzlí svou jemnou strukturou a bohatou chutí ořechů a krému. Jsou skvělou volbou, až budete chtít dát něco výjimečného na vánoční stůl.
Krém
Těsto
Zdobení
Nejprve připravte krém. 400 ml mléka přiveďte k varu a v jiné míse smíchejte cukr s kukuřičným škrobem. Přidejte vanilkový cukr a 200 ml studeného mléka.
Do směsi vešlehejte vaječné žloutky a vzniklou hmotu vmíchejte do horkého mléka. Směs zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí, přelijte ji do jiné mísy a nechte ji volně vychladnout.
Tip: Základ na krém přikryjte potravinovou folií tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Nyní připravte těsto na korpus. Vaječné bílky vyšlehejte do pěny, do které, za stálého šlehání, přidávejte moučkový cukr. Jakmile vznikne tuhý sníh, vmíchejte do něj směs rozmixovaných lískových ořechů s kukuřičným škrobem.
Tip: Aby se ingredience lépe propojily, ořechy do sněhu vmíchejte po částech.
Těstem pokryjte plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté horkovzdušné troubě na 160 °C po dobu 20–25 minut.
Poznámka: Nemáte-li horkovzdušnou troubu, korpus pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 40–45 minut.
Upečený korpus rozkrojte na tři stejně široké části, které nechte volně chladnout. Zatím dokončete přípravu krému.
Změklé máslo vyšlehejte do hladka a, po částech, do něj vešlehejte základ na krém, do kterého přidejte pár kapek rumového aroma. Polovinu krému vložte do cukrářského sáčku a do druhé půlky vmíchejte kakao a poté ho vložte do druhého cukrářského sáčku.
Polovinou množství bílého krému pokryjte první část korpusu, zakryjte ji druhým korpusem a ten pokryjte polovinou tmavého krému, který zakryjte třetím korpusem. Ten pokryjte druhou polovinou světlého krému, který ozdobte tmavým krémem tak, jak to můžete vidět ve videu níže.
Strany svátečních ořechových řezů pokryjte rozemletými lískovými ořechy a dezert vložte na 4 hodiny do lednice.
Tip: Nejlepšího výsledku dosáhnete, pokud necháte řezy v lednici přes noc.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tорты и Кулинария Cakes & Cooking