Sváteční salát „Nevěsta“ - postup přípravy
Skvělou variantou bramborového salátu může být i krásně zdobený talíř se salátem zvaným Nevěsta. Chuť ingrediencí se v něm nádherně snoubí a navíc na stole skvěle vypadá.
Ingredience
Uvařte si brambory ve slupce doměkka a oloupejte je. Vejce uvařte natvrdo a také je oloupejte. Kuřecí řízky rozkrojte, aby byly tenčí, naklepejte, opepřete, okořeňte dle chuti a z obou stran pomažte trochou oleje. Ustřihněte kus pečicího papíru, přehněte ho a vložte dovnitř kuřecí maso. Dejte ho na rozpálenou pánev a z obou stran v papíru zhruba minutu a půl až dvě smažte.
Cibuli nakrájejte na kostičky. Dejte ji do misky, přidejte lžičku cukru, soli a lžíci octa. Přilijte vodu a nechte marinovat alespoň 15 minut. Na talíř nastrouhejte vařené brambory na hrubém struhadle, zformujte je do kruhu, osolte a opepřete. Pomocí cukrářského sáčku s majonézou udělejte síťku z majonézy. Pak nakrájejte maso na kostičky a rozložte ho na brambory. Slijte vodu z cibule, dejte ji na masu a udělejte síťku z majonézy.
Z vajec oddělte žloutky a bílky. Vezměte žloutky, nastrouhejte je a dejte navrch salátu. Poté na ně dejte vrstvu sterilované kukuřice a udělejte síťku z majonézy. Poté na vrch nastrouhejte velké tavené sýry. Půjde to lépe, pokud je před tím dáte na chvíli do mrazáku. Udělejte síťku z majonézy a nastrouhejte navrch bílky a rozložte je tak, aby zakryly celý salát. Ten dejte alespoň na hodinu do lednice a pak servírujte.