Švédské masové kuličky s dokonalou hořčičnou omáčkou - postup přípravy
Švédské kuličky nebo karbanátky v hořčičné omáčce jsou jemné, lahodné a delikátní. Uvidíte, že jejich příprava není vůbec složitá ani zdlouhavá, suroviny jsou poměrně levné a potěšíte svou rodinu vynikajícím pokrmem, který je příjemně zasytí.
Masové kuličky
Omáčka
Mleté maso vložte do hluboké mísy. Cibuli i česnek nakrájejte na malé kousky a přidejte k masu. Poté ho dochuťte pomocí soli a pepře, přidejte strouhanku a rozšlehané vejce. Poté všechny ingredience smíchejte dohromady, abyste získali dokonale spojenou hmotu.
Směs můžete promíchat jen lžící, anebo klasicky použít ruce. Vezměte si do ruky lžičku a s její pomocí vytvarujte kuličky nebo karbanátky. Ještě předtím si dejte vedle sebe plech vyložený pečicím papírem a dávejte na něj vytvořené masové kuličky. Poté, co je všechny dokončíte, zakryjte celý plech potravinářskou fólií. Rozpalte hlubší pánev s malým množstvím oleje a smažte masové kuličky ze všech stran dozlatova.
Poté je dejte do zapékací misky a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů po dob 35-40 minut.
Mezitím si připravte omáčku. Na pánvi rozehřejte trochu másla, přidejte mouku a za stálého míchání opékejte asi 2 minuty. Přidejte hovězí vývar a promíchejte.
Poté přidejte hořčici a sójovou omáčku. Nezapomeňte neustále míchat. Nakonec omáčku dochuťte solí a pepřem podle své chuti, přidejte šlehačku a vařte další 2-3 minuty. Poté pánev odstavte ze sporáku.