Světlý máslový krém se smetanovým sýrem - postup přípravy
Lahodný máslový krém se smetanovým sýrem a kondenzovaným mlékem se hodí na dorty, košíčky i na vánoční cukroví. Jeho příprava je snadná a stačí vám jen pár základních surovin.
Ingredience
Mírně povolené, ale stále studené máslo nakrájejte na menší kousky a vložte ho do misky. Ručním šlehačem jej vyšlehejte do krému. Nejspíše se vám zprvu celé nalepí na šlehací metly, toho se ale nelekejte. Pokračujte ve šlehání, dokud máslo nezíská krémovou konzistenci.
K máslovému krému postupně přidávejte smetanový sýr, který do něho šlehačem dobře zapracujte. Šlehejte směs ještě další 1 minutu, aby se obě přísady dobře propojily. Poté vše zalijte slazeným kondenzovaným mlékem a přikápněte kapku vanilkového extraktu. Pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte našlehanou a „kouskovitou“ konzistenci podobnou vyšlehané šlehačce. Díky slazenému kondenzovanému mléku už nemusíte do směsi přidávat žádný další cukr.
Krém sjednoťte několikerým promícháním stěrkou, naplňte jím zdobicí sáček a můžete zdobit libovolné dorty, košíčky i vánoční cukroví.
Videopostup krok za krokem