Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Švýcarská sýrová pomazánka

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Švýcarská sýrová pomazánka - postup přípravy

Švýcarská pomazánka ze sýra a plnotučné smetany je unikátní svou jemnou chutí, kterou jinými metodami nezískáte. O osvědčený recept na ni se s námi podělila paní Romana Važanská.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Sýr gouda nastrouhejte najemno do hluboké misky a zalijte ho smetanou ke šlehání. Pažitku nasekejte najemno, česnek, pokud jej chcete použít, prolisujte a obojí vmíchejte do sýrové směsi, kterou nechte přes noc uležet v lednici.

2. KROK

Během noci se smetana vsákne do sýra a pomazánka získá hustou a roztíratelnou konzistenci, vhodnou pro namazání na pečivo či třeba jednohubky.

3. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů