Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sýrové kapsy smažené na suché pánvi

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Sýrové kapsy smažené na suché pánvi - postup přípravy

Co byste řekli na chutné domácí tortillové kapsičky plněné sýrem? Že si to neumíte představit? Jsou voňavé, lahodné a až nečekaně návykové! Díky tenkému těstu a neobvyklému tvaru je tahle dobrůtka velmi lahodná a vydatná ke snídani i jako vždy dostupná svačina. Když tenhle recept jednou jedinkrát vyzkoušíte, už navždy se stane vaším věrným společníkem.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Před přípravou vyndejte máslo z lednice a nechte ho při pokojové teplotě změknout. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.




Do misky si odměřte 300 gramů mouky, přidejte k ní lžičku soli a obě suché suroviny vzájemně promíchejte. Poté k této směsi přilijte ještě 20 g rostlinného oleje a rukama suroviny promíchejte. Postupně pak ke hmotě přilévejte vlažnou vodou a hněťte, dokud nezískáte velmi pevné a soudržné těsto. Z něho vytvarujte hroudu, vložte ji do igelitového sáčku nebo zabalte do přilnavé potravinářské fólie a nechte ho půl hodiny stát v lednici.

Po uplynutí doby těsto vyjměte z ledničky. Pracovní desku si trochu posypejte moukou, případně si rozložte silikonovou podložku. Těsto rozbalte z igelitu, trochu ho na podložce propracujte a rozdělte na osm stejně velkých částí, z nichž vyválejte koule a vložte je zpátky do fólie. Nechte těsto odpočívat dalších 10 až 15 minut.

Poté každou kouli vyválejte placku tak tenkou, až bude téměř průhledná. Pomažte ji celou změklým máslem silikonovou mašlovačkou. Dvě protilehlé strany placky zahněte do středu, čímž vytvoříte velký obdélník. Na přeloženou část nasypejte asi dvě polévkové lžíce strouhaného sýra. Volné okraje přeložte přes sýrovou vrstvu a okraje pevně přilepte k sobě.


Takto zpracujte všechny zbylé koule těsta.

Na kamna postavte pánev a zahřejte ji bez oleje či jakéhokoliv tuku. Sýrové kapsy opékejte na mírném ohni po obou stranách a otáčejte je každých 20 až 30 sekund, dokud jejich povrch krásně nezezlátne.

Vyrovnejte na talíř a s chutí podávejte.

Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů