Těsto na linecké cukroví - postup přípravy
Linecké slepované cukroví je česká klasika. Jednoduchý a skvělý recept na těsto, které v lednici vydrží i několik dní, nám poskytla paní Jitka Zeiselová.
Ingredience
V míse utřete cukr a vanilkový cukr se změklým máslem. Přidejte žloutky a vyšlehejte. Pak přidejte nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu, hladkou mouku a vypracujte do hladkého těsta. To rozdělte na menší kusy, zabalte do folie a dejte minimálně na hodinu do lednice odležet. Těsto ale v lednici vydrží i tři dny, lze ho tak zpracovat i později.
Těsto dejte na mírně pomoučněný vál a vyválejte z něho placku o síle 2 milimetry. Z ní za pomoci vykrajovátka vykrájejte cukroví. Zbytky těsta znovu rozválejte a pokračujte ve vykrajování.
Vykrájené kusy dejte na plech vyložený pečicím papírem. Rozehřejte troubu na 170 °C a pečte je 8 až 9 minut. Musí být stále světlé, jen na okrajích mírně narůžovělé.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.