Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těstovinová omeleta se slaninou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 31 minut

Těstovinová omeleta se slaninou - postup přípravy

Těstovinová omeleta je skvělý způsob, jak zužitkovat zbylé těstoviny a vytvořit rychlé a chutné jídlo plné bílkovin. Lze ji servírovat jako vydatný oběd nebo lehkou večeři.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do vroucí, osolené, vody vložte těstoviny a vařte je 9–11 minut. 

Tip: U vaření těstovin se řiďte pokyny k přípravě, které jsou uvedeny na obalu konkrétního produktu.

2. KROK

Zatímco se těstoviny vaří, vejce vyšlehejte se solí a pepřem. Těstoviny sceďte a smíchejte je se dvěma lžícemi másla. Jakmile se máslo rozpustí, vmíchejte do těstovin rozšlehaná vejce. 

3. KROK

Na kousky nakrájenou slaninu smažte 5 minut na rozpálené pánvi a poté ji vmíchejte do těstovin stejně, jako najemno nastrouhaný parmazán. 

Tip: Trochu parmazánu si nechte bokem na závěrečné posypání.

4. KROK

Do pánve vložte zbylé dvě lžíce másla, které nechte rozpustit a přidejte k němu těstovinovou směs. Pánev přikryjte pokličkou a pokrm smažte 10–15 minut. 

5. KROK

Těstovinovou omeletu servírujte v celku, posypanou parmazánem. Můžete ji také nakrájet na kousky.

Tip: Pokrm můžete podávat posypaný nasekanou petrželkou. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Rezept hub

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů