Těstovinový salát se zeleninou, uzeninou a vejci - postup přípravy
Velká dobrota pro parné letní dny plná zeleniny a kousků voňavé uzeniny – to je báječný těstovinový salát podle receptu od paní Ivy Ptáčkové. Nejlepší na něm je, že má tisíc a jednu variantu a může proto chutnat pokaždé jinak.
Ingredience
Těstoviny uvařte v mírně osolené vodě doměkka. Po dovaření je slijte a nechte vychladnout. Dvě vajíčka vařte v kastrůlku s vodou asi 10 minut, aby bílek i žloutek uvnitř úplně ztuhl. Poté je nechte vychladnout, oloupejte skořápku a vejce nakrájejte na drobné kostičky, případně je nastrouhejte nahrubo do velké mísy. Salám nebo jinou uzeninu podle své chuti buďto rovněž pokrájejte, nebo nastrouhejte do mísy k vajíčkům.
Očistěte cibuli a nasekejte ji nadrobno. Rajčata, okurku a papriku důkladně omyjte a osušte od zbytků vody. Z papriky odstraňte stopku a semeník a všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky, které přihoďte do mísy s vejci a uzeninou. Tyto přísady důkladně promíchejte. Přihoďte k nim uvařené těstoviny, podle chuti osolte, opepřete a zakápněte majonézou a znovu promíchejte, aby se ingredience promísily a majonéza s kořením se dostala na všechny kousky směsi.
Nakonec už jen salát nechte vychladit v lednici a podávejte buďto samostatně, anebo jako skvělou přílohu k pečeným nebo grilovaným masům.