Třešňová bublanina se zmrzlinou a šlehačkou - postup přípravy
Vynikající bublanina podle receptu od paní Andy Březinové zachutná dětem i dospělým. Její příprava je navíc neuvěřitelně snadná, nepotřebujete totiž nic vážit.
Koláč
Drobenka
Ve větší míse promíchejte mouku s práškem do pečiva. Poté přidejte cukr, máslo, mléko a také vejce. Ze směsi vymíchejte hladké těsto.
Těsto nalijte vymazaný a vysypaný plech. Případně ho vyložte pečicím papírem.
Na těsto navrstvěte třešně nebo jiné ovoce dle vaší chuti. Připravte si drobenku smícháním másla, cukru, a mouky v poměru 1:1:2 a posypte jí ovoce.
Vložte plech s těstem do předehřáté trouby na 180 °C a pečte ho do zlatova. Po upečení bublaninu nechte zchladnout, nakrájejte ji na porce, každou ozdobte vyšlehanou šlehačkou a třešní a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.