Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Trhané maso z vepřového masa na pivu

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 190 minut

Trhané maso z vepřového masa na pivu - postup přípravy

Trhané maso je šťavnaté, chutné a hodí se jako náplň do baget, sendvičů, tortill, nebo jako hlavní chod. Inspirujte se snadným receptem z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Marináda

Maso

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V misce smíchejte hnědý cukr se solí, uzenou paprikou, kmínem, sušeným česnekem, pepřem a olejem. Jakmile se ingredience propojí, marinádou potřete vepřové maso ze všech stran. 

2. KROK

Maso poté vložte do hrnce, zalijte ho 300 ml piva, přikryjte pokličkou a pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 3–4 hodin.

Poznámka: Zbytek piva si ponechte bokem. Budete ho potřebovat k závěrečnému dopékání masa.

3. KROK

Hotové maso z hrnce vyndejte a pomocí vidliček ho natrhejte tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Poté pokrm dochuťte sójovou omáčkou, sušeným česnekem, uzenou paprikou a přibližně naběračkou výpeku z masa.

4. KROK

Směs důkladně promíchejte a podlijte ho trochou piva. Poté maso pečte na 200 °C po dobu 10 minut. Trhané maso servírujte na čerstvé bagetě společně s rukolou nebo jiným salátem.  

Tip: Bagetu s masem můžete dochutit ještě barbecue omáčkou, chilli papričkami a nakládanými okurkami.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů