Trhané maso z vepřového masa na pivu - postup přípravy
Trhané maso je šťavnaté, chutné a hodí se jako náplň do baget, sendvičů, tortill, nebo jako hlavní chod. Inspirujte se snadným receptem z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Marináda
Maso
Příloha
V misce smíchejte hnědý cukr se solí, uzenou paprikou, kmínem, sušeným česnekem, pepřem a olejem. Jakmile se ingredience propojí, marinádou potřete vepřové maso ze všech stran.
Maso poté vložte do hrnce, zalijte ho 300 ml piva, přikryjte pokličkou a pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 3–4 hodin.
Poznámka: Zbytek piva si ponechte bokem. Budete ho potřebovat k závěrečnému dopékání masa.
Hotové maso z hrnce vyndejte a pomocí vidliček ho natrhejte tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Poté pokrm dochuťte sójovou omáčkou, sušeným česnekem, uzenou paprikou a přibližně naběračkou výpeku z masa.
Směs důkladně promíchejte a podlijte ho trochou piva. Poté maso pečte na 200 °C po dobu 10 minut. Trhané maso servírujte na čerstvé bagetě společně s rukolou nebo jiným salátem.
Tip: Bagetu s masem můžete dochutit ještě barbecue omáčkou, chilli papričkami a nakládanými okurkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem