Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Trojúhelníkové smažené bagely se sýrem feta a čedarem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Trojúhelníkové smažené bagely se sýrem feta a čedarem - postup přípravy

Receptů na zajímavé a vydatné snídaně není nikdy dost. A protože ráno vytváří náladu celého dne, je záhodno její kvalitu a chuť raději nepodcenit. Proto vám přinášíme jeden z těch nejchutnějších receptů na voňavou ranní dobrotu, kterou si zamilujete. Budete litovat, že jste ji neznali dřív. Rozhodně ji zkuste, nebudete litovat.

Ingredience pro:
16 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Sýr feta nakrájejte na menší kostky, vložte je do hluboké misky a vidličkou je rozmělněte na jemnou drť. Přidejte k ní sýr čedar nastrouhaný na hrubém struhadle a vyklepněte ke směsi dvě vajíčka. Čerstvou nať petrželky opláchněte a vysušte. Zbavte je tuhých stonků a lístky nasekejte ostrým nožem najemno. Očistěte zelené jarní cibulky a nakrájejte je na jemná kolečka. Oba druhy zeleniny pak přidejte do mísy se sýrem a vejci. Přisypejte do misky jednu čajovou lžičku soli (měly by to být asi 4 gramy), přilijte mléko a vše zasypejte hladkou moukou a práškem do pečiva.

2. KROK

Metličkou či vidličkou pak všechny ingredience v misce důkladně promíchejte, abyste získali hutnou směs. Po prvním zamíchání možná budete chtít pokračovat ve hnětení rukama, je to totiž mnohem efektivnější. Pokud by se hmota příliš lepila, můžete k ní přidat ještě trochu hladké mouky. Výsledkem by mělo být jemné, hutné a nelepivé těsto. Zformujte ho do bochánku, vložte ho do misky a nechte chvilku odležet.

3. KROK

Odpočaté těsto vyklopte na pomoučněný vál, rozdělte ho na dvě části, které zformujte do kuličky a každou z nich rozválejte na tenkou placku o průměru 35 cm (respektive o velikosti pánve). Kráječem na pizzu pak každou placku rozdělte na osm trojúhelníčků. Stejným způsobem zpracujte i druhou placku.

4. KROK

Na kamnech rozehřejte pánev s vrstvou oleje a vyrovnejte do ní trojúhelníčky, které smažte na středním ohni po obou stranách dozlatova. Několikrát je během smažení otočte a když nabudou na objemu a získají sytě zlatavou barvu, vyjměte je z pánve, nechte okapat od oleje a podávejte.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů