Trojúhelníkové smažené bagely se sýrem feta a čedarem - postup přípravy
Receptů na zajímavé a vydatné snídaně není nikdy dost. A protože ráno vytváří náladu celého dne, je záhodno její kvalitu a chuť raději nepodcenit. Proto vám přinášíme jeden z těch nejchutnějších receptů na voňavou ranní dobrotu, kterou si zamilujete. Budete litovat, že jste ji neznali dřív. Rozhodně ji zkuste, nebudete litovat.
Ingredience
Sýr feta nakrájejte na menší kostky, vložte je do hluboké misky a vidličkou je rozmělněte na jemnou drť. Přidejte k ní sýr čedar nastrouhaný na hrubém struhadle a vyklepněte ke směsi dvě vajíčka. Čerstvou nať petrželky opláchněte a vysušte. Zbavte je tuhých stonků a lístky nasekejte ostrým nožem najemno. Očistěte zelené jarní cibulky a nakrájejte je na jemná kolečka. Oba druhy zeleniny pak přidejte do mísy se sýrem a vejci. Přisypejte do misky jednu čajovou lžičku soli (měly by to být asi 4 gramy), přilijte mléko a vše zasypejte hladkou moukou a práškem do pečiva.
Metličkou či vidličkou pak všechny ingredience v misce důkladně promíchejte, abyste získali hutnou směs. Po prvním zamíchání možná budete chtít pokračovat ve hnětení rukama, je to totiž mnohem efektivnější. Pokud by se hmota příliš lepila, můžete k ní přidat ještě trochu hladké mouky. Výsledkem by mělo být jemné, hutné a nelepivé těsto. Zformujte ho do bochánku, vložte ho do misky a nechte chvilku odležet.
Odpočaté těsto vyklopte na pomoučněný vál, rozdělte ho na dvě části, které zformujte do kuličky a každou z nich rozválejte na tenkou placku o průměru 35 cm (respektive o velikosti pánve). Kráječem na pizzu pak každou placku rozdělte na osm trojúhelníčků. Stejným způsobem zpracujte i druhou placku.
Na kamnech rozehřejte pánev s vrstvou oleje a vyrovnejte do ní trojúhelníčky, které smažte na středním ohni po obou stranách dozlatova. Několikrát je během smažení otočte a když nabudou na objemu a získají sytě zlatavou barvu, vyjměte je z pánve, nechte okapat od oleje a podávejte.