Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tuňáková pomazánka se sýrem a vejci na jednohubky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Tuňáková pomazánka se sýrem a vejci na jednohubky - postup přípravy

Konec roku se kvapem blíží a je čas se poohlédnout po nějakém zajímavém receptu na party občerstvení. Jestliže rádi připravujete chlebíčky či jednohubky, inspirujte se touto jednoduchou a přitom velmi chutnou pomazánkou z ryb, uzeného sýra a vajíček.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vejce nechte vařit ve vodě 8 až 10 minut, tedy natvrdo. Po dovaření je zchlaďte ledovou vodou, oloupejte skořápku a vejce nastrouhejte na jemném struhadle. Nastrouhejte najemno také uzený sýr. Pokud si chcete zjednodušit následné čištění, natřete struhadlo nejprve tenkou vrstvou oleje.

2. KROK

Strouhaný sýr přihoďte do misky s vajíčky. Přidejte jemně nasekanou petrželku a tři menší prolisované stroužky česneku. Poté přidejte tuňákovou konzervu nebo jiné vaše oblíbené rybičky v konzervě. Vše zakápněte majonézou, posypejte solí a pepřem a velmi dobře promíchejte.

3. KROK

Hotovou pomazánku použijte na natírání chlebíčků, kanapek, jednohubek nebo opečených plátků světlé bagety s česnekem, s nimiž chutná obzvláště lahodně.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů