Tuňáková pomazánka se sýrem a vejci na jednohubky - postup přípravy
Konec roku se kvapem blíží a je čas se poohlédnout po nějakém zajímavém receptu na party občerstvení. Jestliže rádi připravujete chlebíčky či jednohubky, inspirujte se touto jednoduchou a přitom velmi chutnou pomazánkou z ryb, uzeného sýra a vajíček.
Ingredience
Vejce nechte vařit ve vodě 8 až 10 minut, tedy natvrdo. Po dovaření je zchlaďte ledovou vodou, oloupejte skořápku a vejce nastrouhejte na jemném struhadle. Nastrouhejte najemno také uzený sýr. Pokud si chcete zjednodušit následné čištění, natřete struhadlo nejprve tenkou vrstvou oleje.
Strouhaný sýr přihoďte do misky s vajíčky. Přidejte jemně nasekanou petrželku a tři menší prolisované stroužky česneku. Poté přidejte tuňákovou konzervu nebo jiné vaše oblíbené rybičky v konzervě. Vše zakápněte majonézou, posypejte solí a pepřem a velmi dobře promíchejte.
Hotovou pomazánku použijte na natírání chlebíčků, kanapek, jednohubek nebo opečených plátků světlé bagety s česnekem, s nimiž chutná obzvláště lahodně.
Videopostup krok za krokem