Tvarohové knedlíky se švestkami - postup přípravy
Švestkové knedlíky jsou jedna z legend středoevropské kuchyně a má nesčetné množství nejrůznějších variací. Jednu z nich ráda připravuje paní Naďa Hajžmanová, která s námi sdílela svůj oblíbený recept na snadné plněné knedlíky z tvarohového těsta.
Ingredience
V misce utřete tvaroh se špetkou soli a jedním vajíčkem do pěny. Přilijte mléko a olej a vše zaprašte polohrubou moukou. Zadělejte vláčné a nelepivé těsto.
Připravte si omyté, osušené a vypeckované švestky (případně jiné ovoce, které máte rádi, nebo to, které je právě k dostání). Z těsta odebírejte kousky, které vyválejte na placku, doprostřed položte polovinu švestky a zabalte ji do těsta. Spoje dobře zamačkejte, aby se knedlíky nerozbalovaly.
V hrnci na sporáku přiveďte k varu vodu a vhoďte do ní připravené knedlíky, které vařte 3 až 5 minut, nebo dokud samy nevyplavou na hladinu. Vylovte je z vody děrovanou lžící, nechte okapat a podávejte sypané strouhaným tvarohem, cukrem a přelité máslem a šlehačkou.