Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové meruňkové knedlíky s lesními plody

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Tvarohové meruňkové knedlíky s lesními plody - postup přípravy

Tvarohové meruňkové knedlíky, podle paní Hany Petrášové, jsou ideální pro rodinné obědy. Potěšte své blízké rychlým pokrmem s jemnou chutí a šťavnatou náplní.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na knedlíky

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Meruňky omyjte, rozkrojte na polovinu a vypeckujte. Poté připravte těsto.

Tip: Místo čerstvých meruněk můžete použít i ty konzervované.

2. KROK

V míse smíchejte tvaroh se změklým máslem, špetkou soli, vejci, mlékem a hrubou moukou. 

Poznámka: měli byste vytvořit vláčné těsto, které není příliš tuhé. 

3. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto a vytvořte z něj váleček, který rozdělte na stejně velké kousky. Z každého kousku vytvořte placku, do středu vložte polovinu meruňky, těsto uzavřete a vytvořte knedlík. 

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience.  

4. KROK

Knedlíky vařte ve vroucí vodě po dobu 10 minut. 

Tip: Že jsou knedlíky uvařené, poznáte tak, že vyplavou na hladinu. Doporučujeme první knedlík rozkrojit a zjistit, zda je hotový. Podle toho pak přizpůsobte dobu vaření u dalších knedlíků. 

5. KROK

Tvarohové meruňkové knedlíky servírujte posypané moučkovým cukrem, nastrouhaným tvarohem, lesními plody a polité rozpuštěným máslem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů