Tvarohové meruňkové knedlíky s lesními plody - postup přípravy
Tvarohové meruňkové knedlíky, podle paní Hany Petrášové, jsou ideální pro rodinné obědy. Potěšte své blízké rychlým pokrmem s jemnou chutí a šťavnatou náplní.
Na knedlíky
Zdobení
Meruňky omyjte, rozkrojte na polovinu a vypeckujte. Poté připravte těsto.
Tip: Místo čerstvých meruněk můžete použít i ty konzervované.
V míse smíchejte tvaroh se změklým máslem, špetkou soli, vejci, mlékem a hrubou moukou.
Poznámka: měli byste vytvořit vláčné těsto, které není příliš tuhé.
Z ingrediencí uhněťte těsto a vytvořte z něj váleček, který rozdělte na stejně velké kousky. Z každého kousku vytvořte placku, do středu vložte polovinu meruňky, těsto uzavřete a vytvořte knedlík.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience.
Knedlíky vařte ve vroucí vodě po dobu 10 minut.
Tip: Že jsou knedlíky uvařené, poznáte tak, že vyplavou na hladinu. Doporučujeme první knedlík rozkrojit a zjistit, zda je hotový. Podle toho pak přizpůsobte dobu vaření u dalších knedlíků.
Tvarohové meruňkové knedlíky servírujte posypané moučkovým cukrem, nastrouhaným tvarohem, lesními plody a polité rozpuštěným máslem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.