Tvarohové mini koblížky - postup přípravy
Chuť těchto tvarohových mini koblížků vám zcela jistě připomene dětství. Leckterá babička totiž svým vnoučatům pekla a třeba stále peče samé dobroty. Od koláčů, dortů, zákusků, až třeba po již zmíněné koblihy. Babičky nás zkrátka uměly a umí rozmazlit. Tento recept není nikterak složitý a za pár minut budete mít na stole voňavé, jemné, a hlavně chuťově dokonalé koblížky.
Ingredience
Jak postupovat při přípravě tvarohových mini koblih?
Ve větší míse si nejprve vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Poté přidejte měkký tvaroh a vše propojte v homogenní hmotu. Nakonec přisypte jedlou sodu, špetku soli, vanilkový cukr, hladkou mouku a vlijte ocet.
Ideálně rukama vypracujte hladké nelepivé těsto, které by mělo být vláčné. Pak jej přemístěte na vál a vytvořte váleček. Ten si nařezejte nožem na několik stejně velkých dílků, z kterých tvořte malé kuličky.
Smažení a servírování tvarohových mini koblih
Připravené mini koblihy smažte ve větším množství rozpáleného slunečnicového oleje. Osmažené koblihy před konzumací odložte na savé papírové utěrky, abyste z nich ještě odsáli přebytečný tuk.
Pak servírujte posypané moučkovým cukrem. Skvěle koblihy doplní například sladká zakysaná smetana, šlehačka, nebo marmeláda. Pokud mini koblížky budete chtít vylepšit, je možné je namáčet v čokoládové polevě a plnit třeba vychladlým pudinkovým krémem. Tento dezert výborně doplní šálek oblíbené kávy, kakaa, nebo čaje. Jíst koblížky můžete jak ke snídani, tak i k svačině. Přejeme dobrou chuť!