Tvarohové řezy s broskvemi a vanilkou - postup přípravy
Tvarohové řezy s broskvemi, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, jsou osvěžující a jemné. Skvěle se hodí ke snídani i jako dezert po vydatném hlavním chodu.
Krém
Korpus
Zdobení
Tvaroh vyšlehejte se změklým máslem, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Vzniklý krém odložte bokem a připravte korpus.
Tip: Pokud máte raději sladší dezerty, můžete cukru přidat víc.
Nyní připravte korpus. Vejce vyšlehejte s olejem, moučkovým cukrem, moukou, kypřicím práškem do pečiva a rozmixovanými broskvemi. Vzniklé těsto vlijte na plech, vymazaný tukem a vysypaný moukou.
Tip: Před použitím šťávu z broskví slijte. Nechte si ji na později. Pokud by bylo těsto příliš husté, můžete ho šťávou trochu naředit.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Korpus nechte vychladnout a poté ho potřete tvarohovým krémem a ozdobte nakrájenými broskvemi.
Poznámka: Tvarohové řezy s broskvemi servírujte nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou