Univerzální jablečný krém bez vajec - postup přípravy
Tento recept na univerzální jablečný krém bez vajec, želatiny a smetany si rozhodně zapište. Je nadýchaný, krásně drží tvar a navíc se hodí do různých koláčů, buchet, dezertů nebo dortů.
Ingredience
Jablečné pyré pečlivě smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem a kukuřičným škrobem. Mléko přiveďte k varu, stáhněte ho z ohně a pyré do něj nalijte.
Směs s mlékem ihned pečlivě rozmíchejte, vraťte hrnec zpět na oheň a vařte ji, dokud nezhoustne. Poté ji přelijte do talíře, zakryjte ji potravinářskou fólií a nechte ji zcela vychladnout.
Změklé máslo vyšlehejte do pěny a postupně do něj zašlehejte směs z jablečného pyré. Poté můžete krém ihned použít.
Tip: Pokud chcete více barevných variací krému, přidejte do něj potravinářské barvivo.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Торты и Кулинари