Univerzální křehké sněhové pusinky - postup přípravy
Pokud hledáte recept na sněhové pusinky, vyzkoušejte je podle paní Katky Sojkové. Do sněhu můžete přidat spoustu dalších ingrediencí a vytvořit tak mnoho nových příchutí těchto křehkých pusinek.
Ingredience
Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Bílek vyšlehejte do tuhého sněhu. Poté přidejte moučkový cukr a směs promíchejte.
Nad vodní lázní pokračujte ve šlehání sněhu. Jakmile se na konci metliček vytvoří špičky, které nebudou stékat, můžete ve šlehání přestat.
Potravinářský pytlík naplňte sněhem a na plech vyložený pečicím papírem tvořte malé pusinky. Poté předehřejte troubu na 100 °C.
Plech s pusinkami vložte do trouby a sušte je po dobu 60 minut, dokud nejsou suché a křehké. Poté je vyjměte z trouby a nechte je vychladnout.
Tip: Do sněhu můžete přidat strouhaný kokos, mleté ořechy, instantní kávu, mleté lyofilizované ovoce, díky čemuž vytvoříte další příchutě pusinek.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.