Univerzální těsto na cukroví dvou barev - postup přípravy
Vyzkoušejte univerzální těsto na cukroví, které můžete mít stále po ruce. Výhodou receptu je, že jeho výsledek můžete vytvarovat a ozdobit dle vlastní fantazie.
Těsto
Zdobení
V míse od robota smíchejte studené máslo s cukrem, špetkou soli a vanilkovou pastou. Ingredience nechte šlehat 45 minut a poté k nim přidejte vejce. Pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nespojí.
Za stálého šlehání přidávejte do směsi mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem předem prosejte.
Těsto rozdělte na polovinu. Do jedné části zapracujte kakao s trochou studené vody. Vzniklé těsto zabalte do potravinové fólie, přitlačením ho zploštěte a vložte na noc do lednice. Stejně uschovejte i bílé těsto.
Tip: Pokud spěcháte, chlaďte těsto minimálně 4–8 hodin.
Těsto vyndejte minimálně hodinu před tím, než s ním budete pracovat. Důkladně ho prohněťte a vyválejte na plát o výšce 0,5 cm. Poté z něj vykrojte libovolné tvary, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a vložte je na dalších 10–15 minut do lednice.
Poté, co cukroví opět trochu ztuhne, ho pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 8–10 minut. Upečené cukroví nechte volně chladnout 2 minuty, přendejte ho na chladící mřížku a tam ho nechte úplně vychladnout.
Tip: Cukroví z univerzálního těsta můžete ozdobit libovolně, například rozpuštěnou čokoládou smíchanou s plnotučným mlékem. Inspirovat se můžete postupem zdobení níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: CookBakery