Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Univerzální těsto na cukroví dvou barev

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Univerzální těsto na cukroví dvou barev - postup přípravy

Vyzkoušejte univerzální těsto na cukroví, které můžete mít stále po ruce. Výhodou receptu je, že jeho výsledek můžete vytvarovat a ozdobit dle vlastní fantazie.

Ingredience pro:
65 kusů
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse od robota smíchejte studené máslo s cukrem, špetkou soli a vanilkovou pastou. Ingredience nechte šlehat 45 minut a poté k nim přidejte vejce. Pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nespojí. 

2. KROK

Za stálého šlehání přidávejte do směsi mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto. 

Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem předem prosejte.

3. KROK

Těsto rozdělte na polovinu. Do jedné části zapracujte kakao s trochou studené vody. Vzniklé těsto zabalte do potravinové fólie, přitlačením ho zploštěte a vložte na noc do lednice. Stejně uschovejte i bílé těsto. 

Tip: Pokud spěcháte, chlaďte těsto minimálně 4–8 hodin.

4. KROK

Těsto vyndejte minimálně hodinu před tím, než s ním budete pracovat. Důkladně ho prohněťte a vyválejte na plát o výšce 0,5 cm. Poté z něj vykrojte libovolné tvary, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a vložte je na dalších 10–15 minut do lednice. 

5. KROK

Poté, co cukroví opět trochu ztuhne, ho pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 8–10 minut. Upečené cukroví nechte volně chladnout 2 minuty, přendejte ho na chladící mřížku a tam ho nechte úplně vychladnout.

6. KROK

Tip: Cukroví z univerzálního těsta můžete ozdobit libovolně, například rozpuštěnou čokoládou smíchanou s plnotučným mlékem. Inspirovat se můžete postupem zdobení níže ve videu. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: CookBakery

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů