Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Utopenci se zelím a chilli papričkami

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Utopenci se zelím a chilli papričkami - postup přípravy

Utopenci se zelím jsou tradiční českou pochoutkou, která je oblíbeným doplňkem k pivu. Pikantní pokrm podle Youtube kanálu Recepty bez brepty si zamilujete.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce nalijte vodu s octem a přidejte bobkový list, hořčičné semínko, celý černý pepř, nové koření, hřebíček, mletý koriandr, sůl a cukr. 

Poznámka: Množství ingrediencí je orientační. Nálev dochuťte dle vlastních preferencí.

2. KROK

Směs přiveďte k varu a vařte ji 15 minut. Poté ji nechte volně vychladnout. Zatím připravte další ingredience. Špekáčky zbavte slupky a nakrájejte je na kolečka o šířce 0,5 cm. 

3. KROK

Nadrobno nakrájejte také slité zelí. Na proužky nakrájejte oloupanou cibuli a na plátky nakrájejte nakládané stroužky česneku. 

4. KROK

Ve větší míse smíchejte nakrájené ingredience a přidejte k nim nakládané pálivé papričky. Částí množství směsi naplňte dno sterilizované sklenice, na ni položte pár koleček špekáčků a vrstvení opakujte, dokud nedojdou ingredience. 

5. KROK

Poznámka: Sterilizace sklenice a víčka je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení jejího obsahu bakteriemi. 

6. KROK

Obsah sklenice utlačte rukou nebo pomocí lžíce a zalejte ho připraveným vychladlým nálevem tak, aby byl celý ponořený. 

7. KROK

Poznámka: Utopence nechte odpočívat 10–14 dní na temném a chladném místě. Pokud to nebudete moci vydržet, můžete je začít konzumovat už po 3 dnech. Čím déle je ale necháte naložené, tím lepší chuti dosáhnete.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů