Úžasná jablečná roláda pro všechny milovníky štrůdlu - postup přípravy
Lahodnou a velmi jemnou jablečnou roládu můžete získat i s použitím minimálního počtu ingrediencí. Díky tomu bude dezert nejen vynikající, ale také levný. Výsledek bude šťavnatý, voňavý a velmi chutný. Neváhejte a vyzkoušejte tento jedinečný recept.
Těsto
Náplň
V první řadě si připravte těsto. Do hluboké mísy vložte změklé máslo, sůl a důkladně vše promíchejte dohladka. Následně přidejte mouku a vypracujte ze směsi těsto. Hotové těsto vytvarujte do koule, zakryjte potravinářskou fólií a vložte na 30 minut do lednice, aby si odpočinulo, než s ním budete dále pracovat.
Mezitím si můžete připravit náplň. Jablka očistěte od jádřinců a pecek. Poté je nastrouhejte na velkém struhadle a nalijte do nich citronovou šťávu. Ta bude sloužit k tomu, aby si jablka zachovala svou krásnou barvu a nezhnědla. K jablkům přidejte také cukr a skořici a důkladně promíchejte. V tuto chvíli máte náplň hotovou a můžete se pustit do kompletace dezertu.
Těsto vyndejte z lednice a rozdělte na 2 stejné části. Každou z částí vyválejte na tenký plát. Poté na jeden plát naneste polovinu náplně a udělejte to tak, aby nedosahovala až na okraje. Od okrajů by měla být asi 3-4 cm, aby zbytečně nevytekla. Poté stočte těsto i s náplní do ruličky a okraje opatrně uzavřete.
Stejně postupujte i v případě druhé části těsta a druhou polovinou náplně. Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj obě připravené rolády. Do hrnečku nebo misky rozklepněte slepičí vejce a rozšlehejte ho. Pomažte jím obě rolády. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 20-25 minut. Poté nakrájejte a podávejte! Dobrou chuť!