Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Uzená polévka se zeleninou a rýží

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Uzená polévka se zeleninou a rýží - postup přípravy

Připravte si uzenou polévku podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Je plná aromatických chutí, zahřeje a postaví vás na nohy při nemoci nebo po mejdanu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Polévka

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oloupanou mrkev, petržel, celer, pórek a česnek nakrájejte nadrobno. Zeleninu vložte do hrnce a přidejte k ní uzené maso, nakrájené na kostičky. 

2. KROK

K ingrediencím přidejte také bobkový list, nové koření a kuličky pepře. Poté vše zalijte vývarem a polévku vařte 20 minut, do změknutí zeleniny. 

3. KROK

Po této době do polévky vmíchejte vařenou rýži a odstavte ji z tepla. Je-li to potřeba, polévku dochuťte solí.

Poznámka: Obecně je nutné vařit rýži 15 minut v osolené vodě. Vždy se ale řiďte pokyny k přípravě na obalu konkrétního produktu. 

4. KROK

Uzenou polévku podávejte samotnou nebo s oblíbeným pečivem. Každou porci posypte trochou nasekané petrželky.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů