Uzená polévka se zeleninou a rýží - postup přípravy
Připravte si uzenou polévku podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Je plná aromatických chutí, zahřeje a postaví vás na nohy při nemoci nebo po mejdanu.
Polévka
Na posypání
Oloupanou mrkev, petržel, celer, pórek a česnek nakrájejte nadrobno. Zeleninu vložte do hrnce a přidejte k ní uzené maso, nakrájené na kostičky.
K ingrediencím přidejte také bobkový list, nové koření a kuličky pepře. Poté vše zalijte vývarem a polévku vařte 20 minut, do změknutí zeleniny.
Po této době do polévky vmíchejte vařenou rýži a odstavte ji z tepla. Je-li to potřeba, polévku dochuťte solí.
Poznámka: Obecně je nutné vařit rýži 15 minut v osolené vodě. Vždy se ale řiďte pokyny k přípravě na obalu konkrétního produktu.
Uzenou polévku podávejte samotnou nebo s oblíbeným pečivem. Každou porci posypte trochou nasekané petrželky.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem