Vaflový dort s jahodovou náplní - postup přípravy
Tento recept potěší všechny milovníky nepečených pochoutek s luxusním vzhledem. Vaflový dort s jahodovou náplní připravíte za chvíli a ohromíte jím své hosty.
Základ
Náplň
Zdobení
Smetanový sýr smíchejte s moučkovým i vanilkovým cukrem, a jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich smetanu se ztužovačem šlehačky.
Tip: Použít můžete mascarpone, ricottu nebo sýr Philadelphia.
Po 30 vteřinách šlehání do směsi vmíchejte omyté, nakrájené jahody a začněte se sestavováním dortu.
Poznámka: Jahody předem zbavte zelených částí.
Vafle vyskládejte na rovnou plochu, umístěte na ně dortový ráfek a jemným přitlačením z nich vykrojte požadovaný tvar. Do ráfku naneste jahodovou náplň, kterou zakryjte další vrstvou vaflí a dezert vložte na 1–2 hodiny do lednice.
Z vaflového dortu sejměte dortový ráfek a podávejte ho posypaný moučkovým cukrem. Pochoutku můžete ozdobit také šlehačkou, vyšlehanou se lžící cukru a několika čerstvými jahodami.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker mit Sophie Mayer

