Vaječná omeleta s rajčaty a sýrem - postup přípravy
Chcete si dopřát skutečně skvostnou a vydatnou snídani? Pak si připravte vaječnou omeletu s opečenými rajčaty a sýrem. Skvěle vás zasytí na celé dopoledne a dodá i potřebné živiny. Zachutná nejen vám, ale i celé vaší rodině.
Ingredience
Začněte tím, že si omyjete a naplátkujete rajče. To pak vyskládejte na rozpálenou pánev s olivovým olejem a opékejte z obou stran jen pár minut. Mezitím si vyšlehejte v míse vejce spolu se solí, mletým pepřem a sušenými italskými bylinkami. Také si nahrubo nastrouhejte tvrdý sýr do menší misky.
Kompletace vaječné omelety a její dopékání na pánvi
Nyní na opečená rajčata nalijte vejce s kořením, vše posypejte strouhaným tvrdým sýrem a pod poklicí pečte několik minut. Sýr by se měl dokonale roztavit.
Konzumace vaječné omelety s rajčaty a sýrem
Hotovou vaječnou omeletu s rajčaty a sýrem vyjměte z pánve na talíř a ihned konzumujte třeba s rozpečenou bagetou anebo toustovým chlebem. Hodit se však bude i kváskový chléb, houska a rohlík. Doplnit porci pokrmu můžete třeba o kečup a jiné studené omáčky. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace dochucení vaječné omelety
Pokud máte rádi čerstvé bylinky, bude se jistě do vaječné omelety hodit nasekaná petrželka, koriandr anebo i jarní cibulka. Doplnit svou snídani pak můžete i o kousek sladké papriky. Skvěle vynikne i restovaná žlutá cibule.
Ti, co se neobejdou bez masa, mohou do vajec přidat nahrubo strouhanou libovou šunku, klobásu, oblíbený měkký salám či méně prorostlou slaninu.