Vaječná paštika s cibulkou a žampiony - postup přípravy
Nevíte-li co nabídnout svým hostům, až vás o Velikonocích navštíví, naservírujte jim vaječnou paštiku. Pochoutka je vláčná, křehká a plná rozmanitých chutí.
Základ
Na smažení
Do formy
Vejce vařte 10 minut a oloupejte je. Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli s nahrubo rozemletými houbami 3–4 minuty.
Tip: Místo mletí můžete houby nastrouhat na hrubém struhadle.
Směs osolte, opepřete a odstavte ji z tepla. Ve větší míse smíchejte nakrájená vařená vejce s nasekanou jarní cibulkou a houbovou směsí.
Poté, co se ingredience propojí, vmíchejte do nich strouhanku s majonézou a syrovými vejci. Ingredience ochuťte mletou sladkou paprikou, majoránkou, oreganem a důkladně je zamíchejte.
Formu na paštiku vymažte máslem, vysypte strouhankou a naplňte ji připravenou směsí. Vaječnou paštiku následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 1 hodiny.
Pochoutku podávejte po vychladnutí s oblíbeným pečivem.
Tip: Paštika z vajec a hub se skvěle hodí také jako originální doplněk slavnostních mís.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.