Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vaječná paštika s cibulkou a žampiony

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 74 minut

Vaječná paštika s cibulkou a žampiony - postup přípravy

Nevíte-li co nabídnout svým hostům, až vás o Velikonocích navštíví, naservírujte jim vaječnou paštiku. Pochoutka je vláčná, křehká a plná rozmanitých chutí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Na smažení

Do formy

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vařte 10 minut a oloupejte je. Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli s nahrubo rozemletými houbami 3–4 minuty. 

Tip: Místo mletí můžete houby nastrouhat na hrubém struhadle.

2. KROK

Směs osolte, opepřete a odstavte ji z tepla. Ve větší míse smíchejte nakrájená vařená vejce s nasekanou jarní cibulkou a houbovou směsí. 

3. KROK

Poté, co se ingredience propojí, vmíchejte do nich strouhanku s majonézou a syrovými vejci. Ingredience ochuťte mletou sladkou paprikou, majoránkou, oreganem a důkladně je zamíchejte.

4. KROK

Formu na paštiku vymažte máslem, vysypte strouhankou a naplňte ji připravenou směsí. Vaječnou paštiku následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 1 hodiny. 

5. KROK

Pochoutku podávejte po vychladnutí s oblíbeným pečivem. 

Tip: Paštika z vajec a hub se skvěle hodí také jako originální doplněk slavnostních mís.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů