Vaječná směs se zeleninou a hovězím masem - postup přípravy
Hledáte inspiraci na zdravý, a hlavně rychlý pokrm? Pak si můžete uvařit tuto vaječnou směs se zeleninou a hovězím masem. Příprava je velmi snadná a z výsledné chuti budete určitě nadšení. Jídlo se hodí zejména pro ty jedince, kteří drží dietu, nebo si hlídají obecně hmotnost.
Ingredience
Jak postupovat při přípravě vaječné směsi s hovězím masem?
Nejprve si pokrájejte hovězí maso na tenké plátky, vložte do mísy a namarinujete rýžovým vínem a škrobem. Dejte do lednice alespoň na pár hodin a mezitím se pusťte do vaření zeleniny. Brokolici omyjte, rozdělte na růžičky a mrkve oloupejte a nakrájejte na střední kusy. Oba druhy zeleniny dejte do studené mírně osolené vody a přiveďte na plotně k varu. Vařte do měkka, respektive na skus. Až bude mrkev a brokolice uvařená, vyjměte ji z vody a nechte vychladnout. V další fázi si rozpalte na plotně v pánvi trochu slunečnicového oleje a na něm zprudka orestujte namarinované plátky hovězí svíčkové. Přidejte rozšlehané vejce, osolte, opepřete a na závěr přimíchejte i vařenou brokolici a mrkev pokrájenou na kostky. Chvíli restujte a poté máte hotovo.
Servírování pokrmu
Vhodné je teplý salát s vejci a hovězím masem konzumovat samotný, bez přílohy, či pečiva. Avšak dobrý bude například i s rýžovými nudlemi. Na povrchu ho posypejte čerstvou nasekanou jarní cibulkou. Pakliže hovězí maso nemáte v oblibě, zvolit můžete i kuřecí prsa. Obměnit můžete samozřejmě i druhy použité zeleniny v receptu. Hodit se bude například i paprika, nebo cuketa. Přejeme dobrou chuť!