Vajíčková pomazánka na slavnostní chlebíčky - postup přípravy
Zdobení slavnostních chlebíčků na sváteční stůl nemusí být žádná věda. Stačí vybrat barevné kousky zeleniny, chutnou uzeninu a lahodnou pomazánku. Inspirujte se tou vajíčkovou od paní Dagmar Kazdové.
Ingredience
Pomazánkové máslo vyklopte do mísy, přidejte k němu dvě lžíce majonézy a jednu čajovou lžičku hořčice a vše vidličkou či ručním šlehačem vyšlehejte do homogenní a krémové konzistence. Pokud je třeba, směs podle chuti osolte a opepřete a ještě jednou prošlehejte.
Uvařená vejce nastrouhejte na hrubém struhadle anebo jej kráječem rozkrájejte na drobné kostičky. Jednu malou cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno (můžete použít i elektrický sekáček, aby byly kousky cibule obzvláště jemné). Obojí pak vmíchejte do pomazánkové směsi a nechte chvilku proležet.
Pak už jen pomazánku natírejte na plátky veky a ozdobte podle fantazie uzeninou, plátkem vajíčka a čerstvou či nakládanou pestrobarevnou zeleninou.