Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Valašská kyselica s brambory a klobásou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Valašská kyselica s brambory a klobásou - postup přípravy

Připravte si valašskou kyselicu, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, která zasytí. Můžete ji servírovat jako hlavní chod, a to hlavně během zimy, kdy dokonale zahřeje.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Základ

K zahuštění

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a klobásu na půlkolečka. Zelí slijte a nakrájejte ho. V hrnci rozpalte olej a cibuli na něm smažte 2–3 minuty. Poté k ní přidejte klobásu, kterou smažte 1–2 minuty.

2. KROK

Do hrnce vlijte vodu s vaničkou bujónu a zelím, ingredience zamíchejte a do polévky vmíchejte bobkový list, nové koření, pepř a kmín. Vše vařte 3 minuty. 

Tip: Místo vody s bujónem můžete použít klasický vývar.

3. KROK

Zatím v misce smíchejte mléko s moukou a směsí zahustěte polévku, kterou vařte dalších 15 minut. 

Poznámka: Po přidání mouky je nutné polévku provařit, aby byl pokrm lépe stravitelný.

4. KROK

Valašskou kyselici na závěr osolte a do polévky vmíchejte uvařené brambory. Polévku už nevařte a servírujte ji horkou. Každou porci servírujte s nasekanou petrželkou.

5. KROK

Poznámka: Oloupané brambory vařte 20 minut v osolené vodě. Pokud je chcete uvařit co nejrychleji, nakrájejte je na menší kousky.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů