Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Valašské brambory se zelím a slaninou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Valašské brambory se zelím a slaninou - postup přípravy

Pokud nevíte, co rychlého uvařit k obědu, vyzkoušejte tyto valašské brambory se zelím a slaninou, které chutnají naprosto skvostně. Podávejte je samotné nebo se zakysanou smetanou.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Na brambory

Na dip

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je na menší kostičky. Do pánve nalijte olej a přidejte k němu brambory. Poté je restujte 5 minut.

2. KROK

Mezitím nakrájejte na drobné kostičky cibuli a slaninu. Přidejte je k bramborám a směs dochuťte solí, pepřem a kmínem. Poté ji restujte dalších 10 minut.

3. KROK

Po pánve přidejte kysané zelí, mletou sladkou papriku a směs vařte další 2–3 minuty. Do mísy přendejte zakysanou smetanu a vmíchejte do ní nasekanou pažitku.

4. KROK

Valašské brambory se zelím a slaninou ihned servírujte. Podávejte je s pažitkovým nebo jiným oblíbeným dipem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů