Valašské brambory se zelím a slaninou - postup přípravy
Pokud nevíte, co rychlého uvařit k obědu, vyzkoušejte tyto valašské brambory se zelím a slaninou, které chutnají naprosto skvostně. Podávejte je samotné nebo se zakysanou smetanou.
Na brambory
Na dip
Brambory oloupejte a nakrájejte je na menší kostičky. Do pánve nalijte olej a přidejte k němu brambory. Poté je restujte 5 minut.
Mezitím nakrájejte na drobné kostičky cibuli a slaninu. Přidejte je k bramborám a směs dochuťte solí, pepřem a kmínem. Poté ji restujte dalších 10 minut.
Po pánve přidejte kysané zelí, mletou sladkou papriku a směs vařte další 2–3 minuty. Do mísy přendejte zakysanou smetanu a vmíchejte do ní nasekanou pažitku.
Valašské brambory se zelím a slaninou ihned servírujte. Podávejte je s pažitkovým nebo jiným oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Simple & Delicious Kitchen