Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Valašské brambory se zelím a uzeným špekem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Valašské brambory se zelím a uzeným špekem - postup přípravy

Erteple a zelé, živobytí celé, říká jedno valašské pořekadlo, o nějž se s námi spolu s receptem na snadný tradiční valašský pokrm podělila paní Zdeňka Laštůvková.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostky a v osolené vodě je uvařte doměkka. Kysané zelí propláchněte, nechte důkladně okapat a pokrájejte ho na kratší vlákna.

2. KROK

V jiném hrnci orestujte očištěnou a najemno nasekanou cibuli s kouskem špeku nakrájeným na kostičky. Jakmile se ze špeku vypeče tuk, přihoďte do směsi připravené bílé zelí a vše poduste doměkka.

3. KROK

Do zelné směsi vmíchejte prolisovaný stroužek česneku a uvařené brambory, promíchejte a ihned podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů