Valentýnský Red Velvet dort - postup přípravy
Své nejdražší polovičce můžete k svátku všech zamilovaných připravit nádherný rudý dort. Je plný jemného nadýchaného krému a zdobený s láskou.
Na těsto
Na krém
Smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl a vše prosejte a zamíchejte. Do jiné mísy dejte změklé máslo a cukr a vyšlehejte dohladka. Poté postupně zašlehejte olej, ocet, vejce a nakonec podmáslí. Přidejte mouku s kakaem a prošlehejte. Poté dodejte vanilkový extrakt a nakonec červené barvivo a vymíchejte těsto. Těsto rozdělte napůl do dvou dortových forem o průměru 20 centimetrů vymazaných máslem a vysypaných moukou. Vložte formy do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečte 35 až 40 minut.
Do mísy dejte smetanu ke šlehání a vyšlehejte z ní tuhou šlehačku. Do druhé mísy dejte smetanový sýr (např. Philadelphia nebo mascarpone), cukr a vanilkový extrakt a vyšlehejte dohladka. Potom postupně přimíchejte šlehačku a vymíchejte hladký krém.
Oba korpusy zarovnejte tím, že z nich odkrojíte vypouklé vršky. Z nich pak vykrojte 8 srdíček, zbytek těsta rozdrobte. První korpus namažte necelou polovinou krému, přiklopte druhým korpusem a zbytek krému naneste navrch a na boky dortu. Na boky potřené krémem pak nalepte rozdrobené těsto a vršek ozdobte vykrojenými srdíčky. Před podáváním nechte dort odpočívat a ztuhnout v lednici na alespoň 2 hodiny.