Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vanilkové tlapky s čokoládou a mandlemi

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Vanilkové tlapky s čokoládou a mandlemi - postup přípravy

Vanilkové tlapky mají jemnou vůní, křupavou strukturu a bohatou vrstvu čokolády. Tento tradiční vánoční recept vám pomůže vytvořit cukroví, které si zamilujete.

Ingredience pro:
60 kusů
+ -

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo šlehejte 1–2 minuty, do hladka. Přidejte k němu moučkový cukr a, po propojení ingrediencí, přidejte olej. 

2. KROK

Za stálého šlehání přidejte vanilkový cukr, sůl a vejce. Následně kypřicí prášek do pečiva a, po troškách, mouku. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku, před použitím, prosejte.

3. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, z kterého odebírejte kousky, z nichž vytvarujte placičky o výšce 0,5 cm a průměru cca 3,5 cm. Placičky odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem a vložte do lednice na 30 minut.

4. KROK

Poznámka: Vidličkou vytvořte v každé placičce rýhy, jaké můžete vidět ve videu níže.

5. KROK

Po vychlazení cukroví pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 7 minut. Upečené cukroví nechte volně chladnout a mezitím připravte polevu. 

6. KROK

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě a polovinu každé upečené placičky v ní obalte a tuto část posypte, střídavě, mletými mandlemi a čokoládovým sypáním.

7. KROK

Poznámka: Postup opakujte i u zbytku cukroví, které odkládejte na rovný povrch, pokrytý pečicím papírem, kde ho nechte zaschnout.

8. KROK

Vanilkové tlapky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na temném a suchém místě. Díky tomu vám cukroví vydrží  po dlouhou dobu.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: SOS kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů