Vanilkové tlapky s čokoládou a mandlemi - postup přípravy
Vanilkové tlapky mají jemnou vůní, křupavou strukturu a bohatou vrstvu čokolády. Tento tradiční vánoční recept vám pomůže vytvořit cukroví, které si zamilujete.
Těsto
Poleva
Změklé máslo šlehejte 1–2 minuty, do hladka. Přidejte k němu moučkový cukr a, po propojení ingrediencí, přidejte olej.
Za stálého šlehání přidejte vanilkový cukr, sůl a vejce. Následně kypřicí prášek do pečiva a, po troškách, mouku.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku, před použitím, prosejte.
Z ingrediencí uhněťte těsto, z kterého odebírejte kousky, z nichž vytvarujte placičky o výšce 0,5 cm a průměru cca 3,5 cm. Placičky odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem a vložte do lednice na 30 minut.
Poznámka: Vidličkou vytvořte v každé placičce rýhy, jaké můžete vidět ve videu níže.
Po vychlazení cukroví pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 7 minut. Upečené cukroví nechte volně chladnout a mezitím připravte polevu.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě a polovinu každé upečené placičky v ní obalte a tuto část posypte, střídavě, mletými mandlemi a čokoládovým sypáním.
Poznámka: Postup opakujte i u zbytku cukroví, které odkládejte na rovný povrch, pokrytý pečicím papírem, kde ho nechte zaschnout.
Vanilkové tlapky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na temném a suchém místě. Díky tomu vám cukroví vydrží po dlouhou dobu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SOS kuchyně