Vánoční bramborový salát s majonézou - postup přípravy
Pokud si chcete letos na Vánoce pochutnat na špičkovém bramborovém salátu, vyzkoušejte recept podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Jeho příprava je velmi snadná a zabere vám jen chvíli.
Na kořenovou zeleninu
Na omeletu
Na salát
Na dochucení
Mrkev, petržel a celer očistěte. Celer následně rozkrojte na menší kousky. Do hrnce nalijte vodu, přidejte do ní bobkový list, pepř, sůl a nálev z kyselých okurek.
Nálev vařte přibližně 5 minut, poté do něj vložte kořenovou zeleninu a tu vařte dalších 20 minut. Mezitím nakrájejte cibuli na drobné kostičky.
Cibuli vložte do menšího sítka a opatrně ji vložte do hrnce se zeleninou. Poté pokračujte ve vaření další 4 minuty.
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte k nim sůl, pepř a vše společně velmi pečlivě prošlehejte. Vejce nalijte na rozpálenou pánev vymazanou olejem.
Vejce vařte pod poklicí na mírném ohni 3 minuty. Pokud budou na povrchu vejce stále tekutá, omeletu otočte a smažte ji už jen 1 minutu. Poté ji vyjměte z pánve a nechte ji zcela vychladnout.
Kořenovou zeleninu nechte zcela vychladnout a poté ji nakrájejte na drobné kostičky. Vložte ji do mísy a přidejte k ní nálev z okurek, cibuli, pepř, worcestrovou omáčku, nakrájené okurky na malé kostičky a hořčici.
Vychladlou omletu nakrájejte na kostičky a nasypte ji k zelenině. Následně přidejte hrášek, brambory nakrájené na kostičky a majonézu.
Poznámka: Brambory můžete protlačit kolečkem na brambory.
Salát velmi dobře promíchejte a nakonec ho dochuťte cukrem, octem a solí. Poté ho nechte odležet ideálně přes noc.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.