Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční bramborový salát s majonézou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Vánoční bramborový salát s majonézou - postup přípravy

Pokud si chcete letos na Vánoce pochutnat na špičkovém bramborovém salátu, vyzkoušejte recept podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Jeho příprava je velmi snadná a zabere vám jen chvíli.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na kořenovou zeleninu

Na omeletu

Na salát

Na dochucení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Mrkev, petržel a celer očistěte. Celer následně rozkrojte na menší kousky. Do hrnce nalijte vodu, přidejte do ní bobkový list, pepř, sůl a nálev z kyselých okurek.

2. KROK

Nálev vařte přibližně 5 minut, poté do něj vložte kořenovou zeleninu a tu vařte dalších 20 minut. Mezitím nakrájejte cibuli na drobné kostičky.

3. KROK

Cibuli vložte do menšího sítka a opatrně ji vložte do hrnce se zeleninou. Poté pokračujte ve vaření další 4 minuty.

4. KROK

Do mísy rozklepněte vejce, přidejte k nim sůl, pepř a vše společně velmi pečlivě prošlehejte. Vejce nalijte na rozpálenou pánev vymazanou olejem.

5. KROK

Vejce vařte pod poklicí na mírném ohni 3 minuty. Pokud budou na povrchu vejce stále tekutá, omeletu otočte a smažte ji už jen 1 minutu. Poté ji vyjměte z pánve a nechte ji zcela vychladnout.

6. KROK

Kořenovou zeleninu nechte zcela vychladnout a poté ji nakrájejte na drobné kostičky. Vložte ji do mísy a přidejte k ní nálev z okurek, cibuli, pepř, worcestrovou omáčku, nakrájené okurky na malé kostičky a hořčici.

7. KROK

Vychladlou omletu nakrájejte na kostičky a nasypte ji k zelenině. Následně přidejte hrášek, brambory nakrájené na kostičky a majonézu.

Poznámka: Brambory můžete protlačit kolečkem na brambory.

8. KROK

Salát velmi dobře promíchejte a nakonec ho dochuťte cukrem, octem a solí. Poté ho nechte odležet ideálně přes noc.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů