Vegetariánské placky - postup přípravy
Máte chuť na bezmasý pokrm? Potom vyzkoušejte smažené vegetariánské placky z cukety, mrkve, jarní cibulky a brambor. Jsou skutečně velmi lahodné a šťavnaté! Dopřát si je můžete třeba k rychlé večeři s rodinou anebo perfektně poslouží jako občerstvení pro návštěvu k pivu.
Ingredience
Začněte tím, že si pečlivě oloupete a očistíte mrkev, brambor a také cukety. Všechny tyto suroviny omyjte vodou a nastrouhejte nahrubo do velké mísy. Z cukety navíc ještě vymačkejte přebytečnou tekutinu.
Dále k zelenině přidejte najemno nasekanou a omytou jarní cibulku, vložte dvě vejce, přisypte hladkou mouku a také okořeňte pepřem a solí.
Tvoření vegetariánských placek a jejich smažení
Ze všech ingrediencí vypracujte homogenní těsto, z kterého pak tvořte rukama stejně velké placky. Ty nakonec obalte z obou stran v hladké mouce a smažte na rozpáleném rostlinném oleji dozlatova. Před podáváním nechte placky okapat od přebytečného tuku na papírových utěrkách.
Servírování vegetariánských placek
Usmažené vegetariánské placky konzumujte ideálně teplé. Skvělé však budou i po vychladnutí na svačinu. Podávat k nim můžete třeba řádně vychlazené pivo. Hodit se budou i různé omáčky a dipy k dochucení. Přejeme vám dobrou chuť!
Tipy na závěr
Pakliže se bez masa a uzenin neobejdete, můžete do zeleninového těsta přidat jemně pokrájenou libovou šunku, klobásku anebo slaninu. Je jen na vás, jak si pokrm ozvláštníte. Hodit se budou ostatně i různé čerstvé bylinky jemně nakrájené, jako pažitka, petrželka, koriandr a podobně.