Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Velikonoční kuřátka z vařených vajec

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Velikonoční kuřátka z vařených vajec - postup přípravy

Zvláště v období Velikonoc člověk získá takové množství vařených vajec, že po chvíli neví, co s nimi. Můžete z nich přitom udělat tato úžasná a chutná roztomilá kuřátka. Na jejich přípravě není nic složitého.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nejprve odkrojte kousek bílku ze spodní části, aby vejce mohla stát na místě. Následně odkrojte cca třetinu z vrchní části do tvaru skořápky a jemně ji od zbytku vejce oddělte. Ujistěte se, že v ní je alespoň kousek žloutku. Zbylé žloutky ze spodní části vajec přendejte do mísy. Smíchejte je s majonézou, hořčicí, nadrobno nakrájenou kyselou okurkou, křenem, lákem z okurek a dle chuti dosolte a opepřete. Pokud kuřátka servírujete dětem, můžete křen vynechat.

2. KROK

Směs důkladně promíchejte vidličkou do homogenní směsi, dejte ji do pevného sáčku a ustřihněte růžek. Vydlabané bílky naplňte žloutkovou směsí a nechejte kousek přečnívat, abyste měli prostor na oči a zobáček. Mrkev nakrájejte na kolečka a vykrojte z ní zobáčky a kuřecí pařátky. Nyní už vám jen stačí vytvořit oči z oliv.

3. KROK

K tomu si můžete pomoci tenkým brčkem, které jen zaboříte do olivy a vykrojíte tak menší kuličku. Kuřátka dotvořte, zobáčky, oči i pařátky vhodně naaranžujte a navrch umístěte odkrojené vršky bílků se žloutkem, které poslouží jako čepička. Pomoci si můžete pinzetou. Volitelně můžete ozdobit kouskem koprové natě. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů