Velikonoční kuřátka z vařených vajec - postup přípravy
Zvláště v období Velikonoc člověk získá takové množství vařených vajec, že po chvíli neví, co s nimi. Můžete z nich přitom udělat tato úžasná a chutná roztomilá kuřátka. Na jejich přípravě není nic složitého.
Ingredience
Nejprve odkrojte kousek bílku ze spodní části, aby vejce mohla stát na místě. Následně odkrojte cca třetinu z vrchní části do tvaru skořápky a jemně ji od zbytku vejce oddělte. Ujistěte se, že v ní je alespoň kousek žloutku. Zbylé žloutky ze spodní části vajec přendejte do mísy. Smíchejte je s majonézou, hořčicí, nadrobno nakrájenou kyselou okurkou, křenem, lákem z okurek a dle chuti dosolte a opepřete. Pokud kuřátka servírujete dětem, můžete křen vynechat.
Směs důkladně promíchejte vidličkou do homogenní směsi, dejte ji do pevného sáčku a ustřihněte růžek. Vydlabané bílky naplňte žloutkovou směsí a nechejte kousek přečnívat, abyste měli prostor na oči a zobáček. Mrkev nakrájejte na kolečka a vykrojte z ní zobáčky a kuřecí pařátky. Nyní už vám jen stačí vytvořit oči z oliv.
K tomu si můžete pomoci tenkým brčkem, které jen zaboříte do olivy a vykrojíte tak menší kuličku. Kuřátka dotvořte, zobáčky, oči i pařátky vhodně naaranžujte a navrch umístěte odkrojené vršky bílků se žloutkem, které poslouží jako čepička. Pomoci si můžete pinzetou. Volitelně můžete ozdobit kouskem koprové natě. Dobrou chuť!