Měkké velikonoční perníčky s čokoládovou polevou - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, co připravit na velikonoční pohoštění, vyzkoušejte tyto měkoučké perníčky podle receptu paní Koubkové. Ozdobit je můžete čokoládovou polevou a cukrovým zdobením.
Na perníčky
Na dokončení
Do mísy nasypte hladkou mouku a přisypte k ní kypřicí prášek do perníku. Směs lehce promíchejte a rozklepněte do ní vejce.
Do směsi přisypte moučkový cukr, jedlou sodu, perníkové koření, mletou skořici a kakao. V hrnci rozehřejte máslo s medem a jakmile vychladne, vlijte ho do mísy.
Do mísy přilijte trošku mléko a vypracujte lepivé těsto. Poté ho zabalte do potravinářské fólie a uložte ho do lednice na minimálně 2 dny.
Těsto přendejte na pracovní plochu a rozválejte ho do tenkého plátu. Poté z něj pomocí vykrajovátek vykrájejte libovolné tvary.
Perníčky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je na teplotu 180 °C přibližně 5–10 minut do zlatova.
Upečené perníčky vyjměte z trouby a ještě horké je potřete rozšlehaným vejcem. Poté je nechte zcela vychladnout.
Nakonec roztopte čokoládovou polevu, perníčky v ní namočte a ozdobte podle své fantazie.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.