Věnečky s vanilkovým krémem - postup přípravy
Věnečky z odpalovaného těsta jsou pokaždé vynikající a dají se naplnit třeba krémem z pudinku a másla. Recept na ně nám poskytla paní Petra Balcárková.
Na věnečky
Na krém
Svařte vodu s tukem a nasypejte do ní mouku smíchanou se solamylem. Těsto zhruba 5 až 8 minut v hrnci odpalujte a neustále míchejte, dokud se nepřestane lepit. Nechte ho vychladnout, a až bude vlažné, přimíchejte do něho vejce.
Dejte těsto do cukrářského sáčku s velkým zdobítkem a na plech vyložený pečicím papírem udělejte věnečky, jejich velikost je na vás. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte věnečky 10 až 12 minut.
V mléce svařte cukr, vanilkový cukr a pudinkový prášek na pudink. Při vaření stále míchejte a pak nechte vychladnout.
Přidejte rum podle chuti, změklé máslo a vyšlehejte krém. Můžete ho ještě dle chuti dosladit. Za pomoci cukrářského sáčku naneste krém na věneček a pak ho druhým přiklopte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.