Vepřová debrecínská pečeně - postup přípravy
Debrecínská pečeně je pozapomenutý recept, na který pamatovaly i československé státní normy. Vyzkoušejte tuto dobrotu, kterou nám připomněla paní Vladimíra Bosáková.
Ingredience
Vepřové maso očistěte, ze všech stran jej posolte a posypejte paprikou. Koření do masa důkladně vmasírujte rukama.
Očistěte cibuli a nasekejte ji najemno. V hrnci rozehřejte máslo a zpěňte na něm připravenou cibuli. Poté vložte maso, hrnec zakryjte poklicí a duste maso doměkka.
Smetanu smíchejte se lžičkou hladké mouky a důkladně obojí rozmíchejte, aby ve směsi nezůstaly hrudky. Když je maso měkké, vyklopte ho z hrnce do pekáče, podlijte jej směsí zakysané smetany s trochou mouky a dejte zapéct do trouby rozehřáté na 180 °C, aby maso získalo pěkně zlatavou barvu.
Upečené maso nakrájejte na plátky a podávejte s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.