Vepřová krkovice v celku s česnekem - postup přípravy
Užijte si o Velikonocích báječnou chuť vepřové krkovice v celku, prošpikované aromatickým česnekem. Chutná i zastudena a hodí se i na slavnostní mísy.
Ingredience
Vepřové maso omyjte, osušte papírovou utěrkou a vytvořte v něm nožem několik otvorů. Ty následně naplňte stroužky česneku a maso svažte provázkem, aby drželo tvar.
Maso vložte do pánve a podlijte vodou tak, aby bylo z půlky ponořené. K masu přidejte bobkový list s novým kořením a v hmoždíři rozdrťte tymián s rozmarýnem.
Vodu v pánvi touto směsí ochuťte, přidejte do ní sůl a maso vařte 20 minut. Poté maso obraťte a pokračujte ve vaření dalších 20 minut. Následně maso obraťte na bok a každý z nich vařte 10 minut.
Do pánve přidejte nakrájené vepřové sádlo a smažte ho 7–10 minut. Sádlo z pánve vyjměte a maso opékejte ještě 5–10 minut ze všech stran.
Z upečené vepřové krkovice v celku sejměte provázek a servírujte ji nakrájenou na plátky.
Tip: Maso skvěle chutná i zastudena. Můžete z něj tedy udělat i součást slavnostních studených mís.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Время есть
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.