Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová krkovice v celku s česnekem

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Vepřová krkovice v celku s česnekem - postup přípravy

Užijte si o Velikonocích báječnou chuť vepřové krkovice v celku, prošpikované aromatickým česnekem. Chutná i zastudena a hodí se i na slavnostní mísy.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové maso omyjte, osušte papírovou utěrkou a vytvořte v něm nožem několik otvorů. Ty následně naplňte stroužky česneku a maso svažte provázkem, aby drželo tvar.

2. KROK

Maso vložte do pánve a podlijte vodou tak, aby bylo z půlky ponořené. K masu přidejte bobkový list s novým kořením a v hmoždíři rozdrťte tymián s rozmarýnem. 

3. KROK

Vodu v pánvi touto směsí ochuťte, přidejte do ní sůl a maso vařte 20 minut. Poté maso obraťte a pokračujte ve vaření dalších 20 minut. Následně maso obraťte na bok a každý z nich vařte 10 minut. 

4. KROK

Do pánve přidejte nakrájené vepřové sádlo a smažte ho 7–10 minut. Sádlo z pánve vyjměte a maso opékejte ještě 5–10 minut ze všech stran. 

5. KROK

Z upečené vepřové krkovice v celku sejměte provázek a servírujte ji nakrájenou na plátky. 

Tip: Maso skvěle chutná i zastudena. Můžete z něj tedy udělat i součást slavnostních studených mís.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Время есть

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů