Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová panenka na žampionech

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Vepřová panenka na žampionech - postup přípravy

Dušená vepřová panenka na žampionech ovoněná čerstvým tymiánem bude moc chutnat i těm nejnáročnějším labužníkům. Vyzkoušejte ji podle osvědčeného domácího receptu, o nějž se s námi podělila paní Hana Petrášová.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Velkou cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v rozpáleném oleji do zlatohněda. Vepřovou panenku nakrájejte na silnější plátky, které po obou stranách osolte a opepřete. Jakmile je cibule osmažená, vložte k ní do pánve plátky masa a nechte je po obou stranách zatáhnout a mírně zezlátnout.

2. KROK

Přidejte kmín a snítku či dvě čerstvého tymiánu, podlijte trochou vody a nechte maso dusit 1,5 hodiny, aby měla výsledná omáčka pěkně plnou chuť.

3. KROK

Následně přidejte slité a okapané žampiony z plechovky a omáčku zahustěte trochou hladké mouky rozkvedlané ve vodě. Přihoďte trochu nakrájeného pórku a nechte ještě 10 minut provařit.

4. KROK

Nakonec omáčku dochuťte solí, pepřem, případně chilli a podravkou a podávejte s houskovým knedlíkem, vařenou rýží nebo s jinou oblíbenou přílohou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů