Vepřová panenka na žampionech - postup přípravy
Dušená vepřová panenka na žampionech ovoněná čerstvým tymiánem bude moc chutnat i těm nejnáročnějším labužníkům. Vyzkoušejte ji podle osvědčeného domácího receptu, o nějž se s námi podělila paní Hana Petrášová.
Ingredience
Velkou cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v rozpáleném oleji do zlatohněda. Vepřovou panenku nakrájejte na silnější plátky, které po obou stranách osolte a opepřete. Jakmile je cibule osmažená, vložte k ní do pánve plátky masa a nechte je po obou stranách zatáhnout a mírně zezlátnout.
Přidejte kmín a snítku či dvě čerstvého tymiánu, podlijte trochou vody a nechte maso dusit 1,5 hodiny, aby měla výsledná omáčka pěkně plnou chuť.
Následně přidejte slité a okapané žampiony z plechovky a omáčku zahustěte trochou hladké mouky rozkvedlané ve vodě. Přihoďte trochu nakrájeného pórku a nechte ještě 10 minut provařit.
Nakonec omáčku dochuťte solí, pepřem, případně chilli a podravkou a podávejte s houskovým knedlíkem, vařenou rýží nebo s jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.