Vepřová panenka s koprovým přelivem - postup přípravy
Nedělní oběd či různé slavnostní příležitosti si žádají kvalitní jídlo, kterým ohromíte všechny hosty a strávníky. Vepřová panenka s koprovým přelivem podle receptu od paní Ilony Šimůnkové to splňuje na 1 s hvězdičkou.
Ingredience
Vepřovou panenku v celku rovnoměrně osolte, opepřete a posypejte grilovacím kořením. V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a panenku ze všech stran zprudka opečte dozlatova. Poté ji přeneste do pekáče a nechte ji v troubě dopéct doměkka.
Zatímco se maso peče, nakrájejte cibulku nadrobno a nechte ji zpěnit na másle v hrnci. Zaprašte ji hladkou moukou, nechte ji chvilku orestovat a zalijte ji vývarem. Důkladně míchejte, aby se jíška rozpustila.
Poté přihoďte nadrobno nasekaný kopr a krátce vše povařte. Omáčku dochuťte cukrem, citrónem a smetanou a odstavte ji ze sporáku.
Upečenou vepřovou panenku nakrájejte na plátky. Rozdělte je na talíře, přelijte je koprovou omáčkou, doplňte šťouchanými brambory s jarní cibulkou a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.