Vepřová plec s paprikovo-smetanovou omáčkou - postup přípravy
Vepřová plec na paprice podle paní Lenky Sedláčkové potěší každého strávníka ve vaší rodině. Jednoduché jídlo vyžaduje pouze pár základních surovin, ze kterých vykouzlíte oběd jako z luxusní restaurace.
Ingredience
Cibule oloupejte a nakrájejte najemno. Na rozpáleném másle v hrnci zpěňte nakrájenou cibuli dokud nebude sklovitá.
Přidejte očištěnou vepřovou plec vcelku a postupně ze všech stran opečte. Měla by získat zlatohnědou barvu. Maso osolte, opepřete a zasypte mletou paprikou.
Okořeněné opečené maso zalijte vývarem a duste doměkka. Poté maso vyjměte a nakrájejte na kostky.
Výpek zahustěte moukou rozšlehanou v mléce. Dbejte na to, aby byla mouka řádně rozmíchaná, aby nezanechala v omáčce žmolky.
Omáčku zjemněte smetanou, tu lehce zavařte. V případě potřeby dochuťte omáčku ještě solí.
Kostky vařeného masa podávejte přelité omáčkou. Ideální přílohou budou například kynuté či houskové knedlíky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.