Vepřová polévka s rýží a česnekem - postup přípravy
Hlavně v zimních měsících je vepřová polévka pokrmem, který zahřeje a zklidní organismus. Připravte si jednoduchý recept podle paní Lucie Vachové. Polévku budete mít uvařenou za pouhou hodinu.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na kousíčky a dejte jej bokem. Očistěte, oloupejte a na kostičky nakrájejte mrkev a petržel.
V hrnci rozpalte olej a osmažte na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku. Do hrnce přidejte maso a krátce jej orestujte. Poté přimíchejte nakrájenou zeleninu, polévku osolte a opepřete a vařte ji přibližně 1 hodinu.
Tip: Cibulku nechte pouze zpěnit.
Zatímco se polévka vaří, ve vedlejším kastrůlku si uvařte rýži – potrvá to 20–25 minut. Po hodině vaření polévku dochuťte majoránkou, prosilujte do ní 3 stroužky česneku a nakonec přimíchejte rýži.
Poznámka: Na závěr můžete polévku dochutit tekutým kořením značky Maggi a rýži můžete vyměnit za kroupy.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.