Vepřové kapsy nadívané slaninou a sýrem s restovanou zeleninou - postup přípravy
Poté, co vyzkoušíte tento recept, není cesty zpět. Rodina totiž bude žadonit, abyste ho připravovali nejlépe každý den! Je to nejlahodnější kombinace masa, náplně a zeleniny, jakou jste kdy měli možnost ochutnat. Příprava přitom není nijak obtížná ani drahá.
Kapsy
Marináda
Náplň
Zelenina
Oloupejte cibuli a rozkrájejte ji na půlkulaté proužky. Na kamnech rozehřejte pánev s rostlinným olejem a osmažte na ní cibuli, dokud nezesklovatí. Mezitím nakrájejte slaninu na tenké proužky a přihoďte je do pánve. Na jemném struhadle nastrouhejte sýr, který máte rádi. Vložte ho do hluboké misky. Otrhejte lístky petrželky z tuhých stonků a nakrájejte je na jemné kousky, které přidejte do misky k sýru. Když je cibulka se slaninou v pánvi zlatavá, přidejte je do misky se sýrem a petrželkou a všechno důkladně promíchejte.
Připravte si šest silných vepřových plátků, které ostrým nožem nakrojte podélně tak abyste vytvořili hlubokou kapsu. Do malé misky nalijte dvě lžíce rostlinného oleje, přidejte do něj mletý černý pepř, sůl, mletou sladkou papriku a italské bylinky a všechno koření dobře promíchejte. S pomocí silikonové štětky pak natřete touto směsí plátky masa z obou stran i zevnitř nakrojené kapsy, kterou pak naplňte směsí sýra, petrželky, cibule a slaniny.
Na kamnech rozehřejte vroubkovanou grilovací pánev s trochou oleje a ogrilujte všechny naplněné kapsy z obou stran asi pět minut dozlatova. Protože jsou zevnitř ještě růžové, přemístěte je do plechu vytřeného olejem, zakryjte ho namočeným pečicím papírem a přes něj ještě hliníkovou fólií a vložte maso do trouby vyhřáté na 200 °C péct 30 minut. Deset minut před dopečením odstraňte z pekáčku fólie a nechte maso dopéct nezakryté, aby na povrchu zčervenalo.
Mezitím rozkrájejte červenou cibuli na hrubé kousky. Omyjte a osušte cuketu a rozkrájejte ji na silná kolečka. Červenou a žlutou papriku rozkrájejte na hrubé kusy. Všechnu zeleninu vložte společně do hluboké misky, polijte ji rostlinným olejem a posypejte mletým černým pepřem, případně jiným oblíbeným kořením. Grilovací pánev potřete olejem a vyrovnejte na ni připravené kusy zeleniny. Restujte je, dokud nezměkne a nezíská krásné zlatavé zabarvení. Upečené maso servírujte spolu s několika kusy restované zeleniny a se zeleninovou barbecue omáčkou.