Vepřové kotletky s majonézou, cibulí, kyselou okurkou a sýrem - postup přípravy
Chcete potěšit zejména mužskou část rodiny? Potom uvařte lahodný a sytý oběd v podobě zapečených vepřových kotletek s majonézou, cibulí, kyselou okurkou a strouhaným sýrem. Nejen pánové se budou oblizovat!
Ingredience
Začněte tím, že si pomocí ostrého nože naříznete do mřížky jednotlivé vepřové kotletky (z obou stran). Poté maso z jedné i druhé strany osolte, opepřete a povrch pomažte dle chuti majonézou. Následně kotletky vyskládejte na plech s pečícím papírem.
Kompletace pokrmu a jeho zapékání
Nyní si oloupejte cibuli a pokrájejte ji na tenčí kolečka. Kyselé okurky pak naplátkujte a pokrm zkompletujte. Na plátky vepřového masa rozložte cibulová kolečka, pak plátky okurky a nakonec zasypte nahrubo strouhaným sýrem dle preferencí.
Kotlety dejte takto zapékat do předehřáté trouby na cca půl hodiny při teplotě 180 °C.
Servírování zapečených vepřových kotletek
Upečené vepřové kotletky vyjměte z trouby a ihned podávejte. Hodit se k masu bude například bramborové pyré, bramborová kaše, opečené brambory anebo i hranolky či krokety. Zapíjet porci můžete dokonale vychlazeným pivem. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé možnosti dochucení vepřového masa
Než své šťavnaté vepřové kotletky zapečete, můžete je předtím ochutit oblíbeným kořením. Kromě obyčejné soli a mletého pepře se tedy hodí i mletá červená paprika, chilli koření, grilovací koření, sušený česnek, mletý kmín, kari koření anebo nejrůznější sušené bylinky, tj. petrželka, oregano, bazalka a podobně.